Program

Programın Kapsamı ve İçerdiği Disiplinler

Tezli olarak sunulan Hesaplamalı Bilim ve Mühendislik Yüksek Lisans Programı, temel bilimler ve mühendisliğin tüm alanlarında çözülmeye çalışılan problemlere yönelik matematiksel modelleme ve simülasyon ile problem çözme sürecine katkı sağlayabilecek teorik ve uygulamalı çalışmaları içermektedir. İçerdiği bilim alanları Fizik, Kimya, Fotonik, Matematik, Biyomühendislik, Kimya Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Mühendisliğidir.

 

Öğrenci Kabul Koşulları

Hesaplamalı Bilim ve Mühendislik Yüksek Lisans programına kabuller Enstitü tarafından belirlenen kural ve kriterlere göre yapılır.

 

Programda Alınması Gereken Toplam Kredi ile Alınması Gereken Zorunlu ve Seçmeli Dersler

Hesaplamalı Bilim ve Mühendislik Yüksek Lisans programına lisans derecesi ile kabul edilen öğrencilerin, toplamı 21 krediden az olmamak kaydıyla en az 7 kredilik ders alması gerekir. Alınan derslerin toplam 120 AKTS puanı olması gerekmektedir. Programın eğitim planı aşağıda yer almaktadır. Ayrıca enstitümüzün diğer lisansüstü programlarında açılmış olan ve bu programa kayıt edilecek derslerin listesi de anabilim dalı başkanının veya tez danışmanının onayı ile seçmeli ders olarak alınabilir.

 

M.S. MÜFREDATI BİLGİSAYARLI BİLİM VE MÜHENDİSLİK PROGRAMI

Program Zorunlu Dersleri
Kredi AKTS
CSE 500 Yüksek Lisans Tezi (0-1) NC 26
CSE 501** Sayısal Yöntemler ve Bilimsel Programlama I (3-0)3 9
CSE 502*** Sayısal Yöntemler ve Bilimsel Programlama II (3-0)3 9
CSE 598* Araştırma Semineri (0-2) NC 7
CSE 599* Araştırma Yöntemlerinde Etik (0-2) NC 7
CSE 8xx Uzmanlık Alanı Çalışmaları (8-0) NC 4

 

*Tüm Yüksek Lisans öğrencileri 4. dönem başına kadar derse kayıt yaptırmak zorundadırlar.

** CSE 501Sayısal Yöntemler ve Bilimsel Programlama I dersinin yerine MATH 381 Sayısal Analiz dersini alabilir. MATH 381 Sayısal Analiz dersini alan öğrenciler CSE 501 Sayısal Yöntemler ve Bilimsel Programlama I dersinden muaf olurlar ve CSE 501 Sayısal Yöntemler ve Bilimsel Programlama I dersi öğrencilerin transkriptlerine muaf olarak işlenir.

*** CSE 502Sayısal Yöntemler ve Bilimsel Programlama II dersinin yerine MATH 382 Sayısal Analiz II dersini alabilir. MATH 382 Sayısal Analiz II dersini alan öğrenciler CSE 502 Sayısal Yöntemler ve Bilimsel Programlama II dersinden muaf olurlar ve CSE 502 Sayısal Yöntemler ve Bilimsel Programlama II dersi öğrencilerin transkriptlerine muaf olarak işlenir.

 

Program Seçmeli  Dersleri
Kredi AKTS
CSE 540 Alan Uygulamaları (6-0)6 18

 

* Programda yer alan lisans derslerinden en çok 2 tanesi alınabilir.

Toplam kredi (en az): 21

Kredili alınacak derslerin sayısı (en az): 7

Toplam AKTS kredi (en az): 120

*Bütün yüksek lisans öğrencileri bu dersi ilk dört yarıyıl içerisinde almak zorundadır