2024 Temmuz başvuruları başladı !

Derece: Tezli Yüksek Lisans (MSc)
Dil: İYTE yüksek lisans programları tamamen İngilizce olarak öğretilmektedir
Süre: 4 Yarıyıl
Başlangıç: Güz/Bahar Dönemleri

KABUL ŞARTLARI

Hesaplamalı Bilim ve Mühendislik Yüksek Lisans Programı, fen bilimleri ve mühendisliğin ilgili bölümlerinden mezun olan öğrencilere açık disiplinler arası bir programdır.
Gereksinimler hakkında daha fazla bilgi için https://lee.iyte.edu.tr/basvurular/lisansustu-basvurular/yuksek-lisans-basvurusu/
Güncel bilgiler için lütfen Instagram hesabımızı da kontrol edin.

ANABİLİM DALI AMACI

Bilgisayarlar ve bilgi işlem hem temel bilimlerde hem de endüstride devrim yarattı ve hesaplamalı bilimin başarıları olmadan gelişmeler düşünülemez. İYTE Hesaplamalı Bilim ve Mühendislik Yüksek Lisans Programı’nın amacı, dünya standartlarında eğitim vererek bu alanda ihtiyaç duyulan bireyleri yetiştirmektir. Program temel olarak öğrencilerin elde edilen deneysel verileri yorumlama, ilgili teoriyi kullanarak problemi anlama, problemin çözümü için gerekli olan optimize edilmiş hesaplama yöntemini geliştirme gibi becerileri kazanmalarını sağlamak üzere tasarlanmıştır. CSE programı mezunları, temel bilimlerden endüstriye kadar çok çeşitli alanlarda kariyer yapma fırsatına sahip olacaklar.

DERECE YÜKÜMLÜLÜKLERI
CSE programına lisans derecesi ile kabul edilen öğrenciler, en az 21 toplam kredi ve 120 AKTS puanından oluşan en az 7 kredilik ders almak zorundadır.

ARAŞTIRMA KONULARI

Öğrenciler, İYTE bünyesinde aşağıdaki konularda uzmanlaşmış araştırma gruplarıyla çalışma fırsatına sahip olacaklardır:

Hesaplamalı Matematik
Hesaplamalı Biyokimya