Hakkında

Bilgisayarların yükselişiyle birlikte, teknolojiden sanata kadar her alanda insanlık büyük bir değişim içindedir. Hızla gelişen teknolojiyi anlamak ve yepyeni ürünler yaratmak için yüksek performanslı hesaplama yöntemlerini kullanmak zorunlu hale gelmiştir.

Bilimsel ve Mühendislik Hesaplama (CSE), bilim ve mühendislikte hesaplamalı modellerin geliştirilmesi ve uygulanması ile ilgilenen disiplinlerarası bir yüksek lisans programıdır. Program, IZTECH bünyesindeki Fizik, Bilgisayar Mühendisliği, Kimya, Fotonik, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Biyomühendislik, Matematik, Makine Mühendisliği ve Enerji Sistemleri Mühendisliği bölümlerini kapsar.

CSE Yüksek Lisans programı mezunları, hesaplamalı fizik, yüksek performanslı hesaplama, hesaplamalı matematik, çok ölçekli modelleme, bilimsel programlama ve hesaplamalı nano-biyo ve kimya gibi alanlarda olağanüstü bir beceri kombinasyonu kazanırlar. Bu yüksek lisans programı, temel bilimler ve mühendislikte çeşitli doktora programları için güçlü bir altyapı sağlar.