Sayısal Methodlar ve Bilimsel Programlama II

Açıklama ve amaçlar:

Ders diferansiyel denklemlerin sayısal çözümlerini ve doğrusal olmayan denklem sistemlerini ele alır.

İçerik :
Bu dersin içeriği şu konulardan oluşmaktadır: ODE’nin Sayısal Çözümü: Euler Yöntemleri, Heun Yöntemi, Runge Kutta Yöntemleri, ODE Sistemi, Sınır Değer Problemleri, Sonlu Fark Yöntemleri, PDE’nin Sayısal Çözümü: Parabolik, Hiperbolik ve Eliptik Kısmi Diferansiyel denklemler

Öğrenme hedefleri

Kursu tamamladığında öğrenci bilgi, beceri ve genel yeterlilik açısından tanımlanan aşağıdaki öğrenme çıktılarına sahip olmalıdır:

Bilgi
Öğrenci
• Alanındaki en gelişmiş sayısal yöntemler hakkında bilgi sahibidir.
• Farklı yöntemlerin yakınsama koşullarını bilir.
• farklı yöntemlerin hangi sıraya sahip olduğunu ve sıra teriminin tam olarak ne anlama geldiğini bilir.
• Farklı sayısal şemalar için kararlılık alanı kavramını anlar.
• ODE ve PDE’nin sonlu farklarını bilir.
• ODE ve PDE’yi simüle eder.
• şemaları gerçek hayattaki problemlere uygular.
• sayısal bir makale yazar.
• kendi kendine öğrenme materyallerini sunar.

Yetenekler
Öğrenci
• Sayısal hesaplamalarda kullanılan yöntemleri kullanabilir. Yani; bunları bilgisayarda uygulayabilmek.
• Sayısal bir yöntemin sırasını analiz edebilir.
• farklı yöntemlerin olanaklarını ve sınırlamalarını anlar